شیوه هاى تهاجم فرهنگى(مبحث دوم)
اعزام مستشاران خارجى و شرکتهاى چند ملیتى
مستشاران خارجى اعم از نظامى ، اقتصادى و با هدایت سیاستهاى داخلى و خارجى دولتهاى خود، از عوامل و مجارى گسترش غرب گرایى و ایجاد وابستگى به غرب بوده اند، مستشاران نظامى غرب در کشورهایى چون ایران قبل از انقلاب ، کنترل ارتش را در دست داشتند، مانع شکوفایى و نضج گرفتن جنبش اسلامى و عامل مهم سیاستهاى غرب گرایانه دولت بوده اند. بر طبق گزارش سناى امریکا در سال 1975 م . شانزده هزار امریکایى در نیروهاى مسلح شاه کار مى کردند که تا اواخر سقوط حکومت پهلوى این رقم به پنجاه هزار نفر رسیده بود.
مجلس شوراى ملى در سال 1329 دلیل مخالفت خود را با قرار داد شرکت نفت ایران و انگلیس در سال 1312 چنین بیان مى کند:
1 - مخالفت اجتماعى : در دنیا دو عامل قوى سرنوشت ممالک عقب افتاده را تعیین مى کند، یکى پول و یکى زور. شرکت نفت ایران و انگلیس که هر دو عامل را در اختیار دارد و در شؤ ون اجتماعى کشور رخنه کرده و مانع رشد ملت ایران شده است . در مظاهر مختلف زندگى اجتماعى ایران نفوذ مخرب شرکت ، مشهود است . مثلا در برنامه هاى دروس و تعلیم و تربیت ، در امور بهداشت ، در اخلاق عمومى ، در وضع مناطقى که شرکت در آن عمل مى کند و خلاصه در تضعیف روحیه عمال دولت . (1)
روحیه این شرکتها در مدت طولانى اقامت خویش در کشور، با شیوه هاى مختلف سعى در القاى فرهنگ خود داشتند. و آنچه که به مردم معرفى مى نمودند چیزى جز تباهى انسان و رو آوردن به مادیات و دور شدن معنویات و اخلاق نبود.
چه آنکه هدف آنان کشاندن جامعه به سوى بى بند و بارى جنسى و وابستگى فکرى بود.
رهبر بیدار و ارجمند انقلاب اسلامى ایران حضرت آیت الله خامنه اى در این باره مى فرمایند:
وقتى اروپاییها تهاجم فرهنگى را به کشور شروع کردند، روحیه وقت شناسى ، شجاعت ، خطر کردن در مسائل و تجسس و کنجکاوى علمى را براى ما نیاوردند و سعى نکردند تا با تعلیمات و تبلیغات پیگیر، ملت ایران یک ملت داراى وجدان کار و وجدان علمى بشود. آنها فقط بى بند و بارى جنسى را وارد کشور ما کردند. (2)
×××××
پاورقی:1- برداشت از کتاب روز شمار تاریخ ایران از مشروطیت تا انقلاب اسلامى ، باقر عاقلى ، ج 1، ص 320.
2-روزنامه جمهورى اسلامى ، 22/5/71.
تهاجم فرهنگى : معاونت انتشارات مرکز فرهنگى سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران